ΕΔΑΦΟΣ

Κάτω από τους πρόποδες του Ταϋγέτου, στα γόνιμα χώματα της κοιλάδας του Ευρώτα, σε έναν τόπο που ευνοεί το κρασί και που μαζί με την υπόλοιπη Πελοπόννησο αποτελούν τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγό περιοχή της Ελλάδας, οι ποικιλίες του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ αναπτύσσονται με ομαλότητα και στο χρόνο που η γη επιτρέπει.

«Ακολουθώντας» τις ιδιαιτερότητες του εδάφους, το ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ καλλιεργεί -μεταξύ άλλων- την ανερχόμενη γηγενή ποικιλία Κυδωνίτσα καθώς και το Μαυρούδι, μια παλιά ερυθρή ποικιλία που εικάζεται πως συμμετείχε στην παραγωγή της Malvasia.

ΚΛΙΜΑ

Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως Μεσογειακό με στοιχεία Ηπειρωτικού την χειμερινή περίοδο, χαρακτηριστικό που αποδίδεται κυρίως στον ορεινό όγκο του όρους Ταΰγετου  που δεσπόζει στην περιοχή.

Ο προσανατολισμός των αμπελώνων ευνοεί τη δίοδο των Βόρειων και Νότιων ανέμων που πνέουν  στην ευρύτερη περιοχή συντελώντας με τον καλύτερο αερισμό  στην μείωση της ατμοσφαιρικής υγρασίας, χαρακτηριστικό που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό διότι έτσι δημιουργούνται συνθήκες μικροκλίματος που ευνοούν την καλλιέργεια και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη φυτοπαθογόνων, άρα μειώνεται στο ελάχιστο και η ανάγκη χρήσης φυτοφαρμάκων και χημικών.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΖΥΜΩΣΗΣ – ΧΩΡΙΟ

Ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και ωρίμανσης που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο στα Ανώγεια Λακωνίας επιτρέπουν τη σωστή συντήρηση και άριστη ποιότητα στα κρασιά μας.

Τα μηχανήματα εμφιάλωσης δίνουν τη δυνατότητα άμεσης εμφιάλωσης απευθείας από τη δεξαμενή ζύμωσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα.

Οι εγκαταστάσεις μας φιλοξενούνται στα Ανώγεια, σε ένα ξεχωριστό χωριό, στους πρόποδες του Ταϋγέτου.

ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

location

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες εκτάσεως 40 στρεμμάτων βρίσκονται διάσπαρτοι στη Λακωνία, σε περιοχές κοντά στη Σπάρτη. Τα σταφύλια καλλιεργούνται με προσοχή και πάντα με τη συνδρομή και επίβλεψη της οικογένειας ΚΑΛΑΜΑΡΑ από αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ

Ανώγεια Λακωνίας, 23054, Πελοπόννησος

Πρέπει να είστε άνω των 18 για να περιηγηθείτε στο site

Παρακαλώ Επιβεβαιώστε ότι είστε άνω των 18 ετών